E-Health

E-Health

E-Health is een methode om binnen de gezondheidszorg via internet informatie te delen en communiceren. Momenteel is E-Health niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. Het maakt de communicatie tussen zorgverleners onderling gemakkelijk. Ook als het gaat om informatie en communicatie met de cliënt. Psychologenpraktijk Graus maakt gebruik van veilig beeldbellen en beveiligde mail.

Wat is E-Health

E-Health staat voor elektronische gezondheid of zorg via internet. Steeds meer aandacht gaat uit naar zogeheten ‘blended care’, waarbij reguliere ‘face to face’ gesprekken gecombineerd worden met online interventies zoals bijvoorbeeld chat, beeldbellen, online behandelmodules en online inzage in het eigen gezondheidsdossier.

Psychologenpraktijk Graus maakt gebruik van beeldbellen. Dat is met elkaar praten via het beeldscherm van jouw computer, laptop of mobiel op een veilige manier. Dat kan heel handig zijn als je niet in staat bent om naar de sessie te komen. Beeldbellen is dan een makkelijke en veilige oplossing.

Hoe werkt beeldbellen?

Het werkt heel eenvoudig. Wij sturen jou een link op jouw emailadres en die kan je aanklikken. Dan verschijnt er vanzelf een beeld en lees je hoe jij makkelijk verbinding kan maken. Je hoeft verder niets te doen. Psychologenpraktijk Graus heeft een samenwerking met WeSeeDo die dit op een eenvoudige en veilige manier regelt. Lees hier meer informatie over beeldbellen.

Kom je er zelf niet uit? Geen probleem, want stap voor stap nemen we samen door hoe jij kunt beeldbellen met mij op een veilige manier. Zo kunnen wij dan rustig met elkaar praten en elkaar zien.

Voor wie is E-Health

E-Health kan jou helpen als je zelf aan de slag wil met je problemen. Er zijn online-programma’s zonder en mét begeleiding van een hulpverlener. Het gaat vaak om informatie en praktische oplossingen van klachten.

De informatie die je via E-Health leest kan heel nuttig zijn of voor jou het begin zijn om te starten met het oplossen van je probleem. Als het gaat om zeer complexe en langdurige problemen kan E-Health weliswaar ondersteunend zijn maar het daadwerkelijk volgen van psychotherapie met je behandelaar in de praktijkruimte is daarbij wel essentieel om de complexe problemen verder aan te kunnen pakken.

Psychologenpraktijk Graus is volop bezig met de ontwikkeling en inzet van E-Health en stimuleert het gebruik van online zelfhulp programma’s.  

E-health bij digitale dossiers en zorgmail

E-Health wordt momenteel steeds meer gebruikt in de gezondheidszorg als het gaat om gebruik van onderlinge informatie en digitale dossiers. Binnen de Psychologenpraktijk Graus wordt gebruikt gemaakt van online digitale dossiers via een beveiligd internetsysteem.  Ook gebruikt  Psychologenpraktijk Graus een beveiligd mailprogramma.

E-Health bij diagnostiek en effectmeting

Psychologenpraktijk Graus is al jaren actief bezig met kwaliteitscontrole en effectmeting. Er wordt hierbij gebruikt gemaakt van de ROM meting via de ROMportal. De ingevulde vragenlijsten worden in de sessies gebruikt als onderdeel van de intake en beloop van de behandeling. Deze vragenlijsten worden digitaal ingevuld tijdens de sessie. Na iedere meting bespreken we samen jouw resultaten van de ROM meting.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH