Behandelingen

Behandelingen

Deze praktijk biedt psychotherapie aan voor de Gespecialiseerde GGZ en wordt gegeven door Geneviève Graus, Klinisch Psycholoog BIG en Psychotherapeut BIG. Psychologenpraktijk Graus biedt geen crisisopvang. Indien er sprake is van een crisis tijdens een behandeling kan dit besproken worden in een sessie. Indien crisisopvang nodig is wordt in overleg met de huisarts en of verwijzer overlegd met goedkeuring van jou als cliënt. Psychologenpraktijk Graus werkt samen met Psyzorg Rivierenland.

Binnen de Samenwerkingsovereenkomst Platform GGZ Ketenzorg Rivierenland zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de huisartsencoöperatie in de regio, de grote GGZ-instellingen en Psyzorg Rivierenland over hoe te handelen in geval van crisis. Hiervoor bestaat een stroomdiagram crisis situaties in de GGZ binnen en buiten kantoor tijden.

Er wordt zoveel mogelijk practice-based en  evidence-based gewerkt. Dat wil zeggen dat er methoden gebruikt worden die vanuit praktijkervaring effectief blijken. Daarnaast methoden die gebaseerd zijn op gegevens uit kwantitatief en kwalitatief wetenschappelijk onderzoek. De multidisciplinaire richtlijnen GGZ en zorgstandaarden GGZ worden zo veel mogelijk toegepast. Meer informatie kun je lezen op de website http://www.ggzrichtlijnen.nl/

De belangrijkste therapievormen die wij aanbieden in onze praktijk zijn:

Cognitieve Gedragstherapie

Als je gebeurtenissen vooral negatief bekijkt ben je sneller angstig, somber of geïrriteerd. Dat lokt dan negatief gedrag uit. Door training in de sessies en in het echte leven leer je nieuwe gedachten en ander gedrag. Gevolg is een beter gevoel  en minder klachten.

ACT

Acceptance And Commitment Therapy =Small

Acceptance and Commitment Therapy  afgekort tot ACT is een nieuwe vorm van psychotherapie. Hiermee leer je om beter met jouw chronische pijnklachten en beperkingen om te kunnen gaan. Jouw kwaliteit van leven neemt dan toe.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is vaak een kortdurende, gestructureerde behandelmethode voor traumagerelateerde angst- en spanningsklachten waaronder een Posttraumatische Stress Stoornis.

Persoonlijkheid Psychotherapie

De eerst aangewezen behandeling is individuele psychotherapie eventueel in combinatie met andere vormen van behandeling. Welke methode wordt toegepast hangt af van de complexiteit van de persoonlijkheidsproblemen.

Relatiegesprekken

realtie problemen

In een relatiegesprek worden problemen tussen partners besproken. Meestal komen de
partners samen. Technieken uit de EFT-Therapie bieden een oplossing voor allerlei
problemen op relatiegebied.

Adem en Ontspanningstherapie

Adem en Ontspanningstherapie klein

Deze therapie is het helpen herstellen van een ontspannen adembeweging, het bewust worden en leren hanteren van lichamelijke en mentale gespannenheid. We maken gebruik van oefeningen en een CD die je in je eigen tijd kunt toepassen.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH